ABD merkezli ünlü yapay zeka şirketi OpenAI, GPT-6 ve GPT-7 için Çin’de ticari marka başvuruları yaparak dikkatleri üzerine çekti. Hizmetlerini Çin’de, Hong Kong da dahil olmak üzere sunmamakla birlikte, şirketin bu ülkede ticari markaları koruma altına alma çabası, hızla gelişen yapay zeka sektöründeki küresel vizyonunu ve ileri görüşlülüğünü gösteriyor.
GPT-4‘ün bir trilyondan fazla parametreye sahip olduğu söyleniyor, bu yüzden GPT-6 ve GPT-7 kesinlikle çığır açacak nitelikte olacak. GPT-6 ve GPT-7’nin başvuruları halen inceleme aşamasında, bu da OpenAI’ın büyük dil modelleri (LLM’ler) üzerindeki çalışmalarını iyileştirme konusundaki güçlü bağlılığını gösteriyor. Bu modeller, insan diline benzer bir şekilde anlayıp üretebilen ChatGPT gibi devrim niteliğindeki uygulamalar dahil, yapay zekanın en ön sıralarında yer alıyor. Önceki sürüm GPT-3.5, zaten 175 milyar parametre ile yüksek bir standart belirlemişti, GPT-4’ün ise bir trilyondan fazla parametre ile geldiği bildiriliyor, ancak OpenAI bu rakamı doğrulamadı.
OpenAI, GPT-6 ve 7 için marka başvurusu yaptı
Şirketin başkanı Sam Altman, GPT-5 üzerinde devam eden çalışmaları ve araştırma geliştirmesi için Microsoft’tan ek fon taleplerini dile getirdi. Bu, OpenAI’ın yapay zekada yenilik için durmaksızın çaba sarf ettiğini yansıtıyor. Altman’ın geçici olarak CEO’luktan alınıp geri dönmesi gibi zorluklara rağmen şirket yeniliğe odaklanmış durumda. Altman’ın kısa süreli görevden alınması etrafındaki tartışmalar, güçlü yapay zeka geliştirmelerinin etik etkileri ve potansiyel riskleri üzerine iç tartışmaları gösteriyor.
Altman’ın yeniden atanması ve araştırmaları ilerletme konusundaki vurgusu, keskin yapay zeka teknolojilerini geliştirirken gelen sorumlulukların farkında olduğunu gösteriyor. Şirket için yapay genel zeka (AGI) arayışı önemli ama dikkatli bir hedef olmaya devam ediyor, yeniliği etik düşüncelerle dengeleyerek.